2011. február 24., csütörtök

Szalvétatartó nyuszi csuhébólHozzávalók:

Csuhé, raffia
2 cm-s hungarocell golyó / makk / mogyoró
Elkészítés

Mindenkinek tudom ajánlani ezt a szalvétatartót, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és nagyon jól mutat az ünnepi asztalon.
Először is meleg vízben tíz percig beáztatjuk a csuhét, hogy megpuhuljon, és könnyen formázható legyen.
Miután megpuhult, kiveszünk egyet a vízből, és a csúcsától kb. egyharmadához letesszük a golyót, ebből lesz a nyuszi feje. Olyan széles levelet válasszunk, hogy bele tudjuk csavarni a golyót.
Ezután rafiával szorosan megkötjük a golyó alatt és felett is. A golyó alatti rafiát ne vágjuk el, mert még hasznát vesszük!
Ha ez kész van a felső részt kettétépjük, ebből lesznek a nyuszi fülei. Egy kicsit széthúzzuk, hogy szépen álljanak.
Következő lépésként a szalvétatartó testet készítjük el: a csuhé széleit két oldalon behajtjuk, majd visszahajtjuk a nyakrészig, ahol megkötjük. Végül egy kb. 10 cm-s keskeny csuhédarabot a két végén behajtunk, középen odakötözzük a nyak részre. Ebből lesz a szép masnija.
Ha még nem tetszik teljesen a nyuszink, nedvesen alakítgathatunk rajta. Ha megszáradt már nem, mert akkor törik! De ha nem jól szárad, egy kis nedvesítés után a hiba javítható.
Ezután már csak meg kell várni, hogy megszáradjon, és máris belehajtogathatjuk a szalvétát. Ünnepi asztalunk dísze lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése