2011. november 15., kedd

Mikulás ajándékheggyel
Elkészítés:

• Fehér, bézs színű, sárga, narancssárga, okker, piros, élénk rózsaszín és világoszöld kartonpapír
• Piros-fehér csíkos papír
• Piros-fehér és kék-fehér mintás papír
• Piros-fehér kockás kartonpapír
• Világoszöld gomb, Ø 20 mm
• Fémes piros papírdrót
A motívum mérete: 37 cm
Elkészítés:
1. A motívum egyes elemeit kartonpapírból vágjuk ki. A mintás papírból kivágott elemekre rajzoljuk meg a doboz képzeletbeli éleit, hogy térbeli hatású dobozokat kapjunk.
2. A kart és a fejet ragasszuk a piros alapra, majd rajzoljuk meg az arcot és a szemeket. A sapkára, a kabát ujjára és az aljára rögzítsük a fehér „prémet”. A kabát tetejére ragasszuk fel a két részből álló sálat. Ezután ragasszuk fel a fejre a szakállt és a bajuszt. A bajusz végét hajlítsuk fel. A csizmába lyukasztóval vágjunk lyukakat, és fűzzük bele a papírdrótot cipőfűzőnek, majd a kész csizmát ragasszuk hátoldalról a kabát aljához.
3. A sapka csúcsát díszítsük fehér csillaggal. A kabátra rögzítsük a zsebet: a körvonal mentén ragasszuk le (kivéve a felső szegélyt). A macit belülre, a maci mancsait kívülre, a zsebre rögzítsük.
4. Az ajándékcsomagokat díszítsük „szalagokkal”, illetve a világoszöld csomagot fehér pöttyökkel (előzőleg készítsük el lyukasztóval). A csomagokat ragasszuk egymásra a kép alapján, majd ragasszuk a Mikulás kezébe (és részben a testéhez hátoldalról). Egy kis sárga kartonpapírból készített szütyő szájára kössünk papírdrótot, majd ragasszuk a csomaghegy tetejére. A gombba fűzzünk piros fonalat, majd hátul kössük csomóra a szálvégeket, és vágjuk rövidre. Végül ragasszuk fel a gombot a kabátra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése