2012. március 6., kedd

Kerti lámpások



Eszközök:

Kiürült, kimosott konzervdobozok
Sütőpapír
Szigetelőszalag
Ceruza
különböző formájú levelek
Homok és víz
Törülköző
Kalapács és szög
Festék
Vörösréz drót
Gyertyák

1. Előkészület
A tisztára mosott dobozokat megtöltjük homokkal, majd vízzel, és behelyezzük a hűtőszekrény fagyasztójába. Erre azért van szükség, hogy amikor a szöggel lukasztjuk a dobozt, ne horpadjon be. Ha csak vizet teszünk a dobozba, mikor megfagy tágul, ezt viszont a homok megakadályozza.

2. A sablon
Amíg a homok-víz keveréke megfagy, elkészítjük a sablont. A sütőpapírra / zsírpapírra különböző leveleket rajzolunk át. Természetesen, a minta lehet bármi más, és használhatunk kinyomtatott alakokat is, akár mesefigurát, a lehetőség korlátlan.

3. Sablon átmásolás
Miután a víz teljesen átfagyott, a sütőpapírt ráhelyezzük a dobozra, és a mintát a szigetelő szalaggal rögzítjük.

4. Szögekkel mintázás
Egy kalapáccsal és apró szöggel a minta kontúrját szépen körbe lukasztjuk. A szögek lehetnek vékonyabbak és vastagabbak, ettől még érdekesebbé tehetjük a lámpásunkat. Miután végeztünk a mintával, hagyjuk, hogy a jég felolvadjon. Távolítsuk el a maradék homokot is, mossuk ki a dobozt és megszárítjuk.

5. Festés
Belülről fehér festékkel fújjuk le, kívülről az általunk kiválasztott színnel vonjuk be. Azért szükséges kívül - belül lefestenünk, mert a rozsdásodást ezzel tudjuk megakadályozni.

6. Kihelyezés
Ahhoz, hogy fel tudjuk akasztani, még két lukat kell készítenünk. Ebbe belefűzzük a drótot, és belehelyezzük a gyertyát. Természetesen, úgy is nagyon dekoratív, ha csak az asztalra, párkányra, korlátra helyezzük el őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése