2012. január 25., szerda

Kinder Pingui szelet



Hozzávalók 8 főre
» 6 tojás
» 6 evőkanál cukor
» 6 evőkanál liszt
» 6 evőkanál langyos víz
» 2-3 evőkanál keserű kakaópor
» 1 csomag sütőpor
» tejszínkrémhez: 5 dl tejszín ( én csak Hulalát használok)
» 2 evőkanál zselatin, vagy egy csomag zseléfix
» csokikrémhez:15 dkg. csokoládé
» 10 dkg Rama
» bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé
» 10 dkg Rama


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.

A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Az alsó lapot tegyük vissza a formába, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvad, adjuk hozzá a margarint, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.

Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése