2012. január 26., csütörtök

Vaníliakrémes diótorta recept


hozzávalók 12 főre
Tésztához:

3 db tojás
150 g kristálycukor
3 dl tej
3 dl joghurt vagy tejföl
3 púpozott kk szódabikarbóna
180 g liszt
100 g darált dió
Krémhez:

4 dl tej
2 dl víz
2 cs vanília ízű pudingpor
220 g margarin
150 g porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom

elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejtermékeket, végül a szódabikarbónával átszitált lisztet.
Adjuk hozzá a tojásfehérjét. Válasszuk ketté a tészát, mert kettőt sütünk.
Egy kerek tortaformát kenjünk ki margarinnal, majd liszttel, és öntsük bele az egyik tésztaadagot.
Sütőben süssük meg. Majd a másodikat is megsütjük. Fontos, hogy hagyjuk kihűlni!
A krémhez elkészítjük a pudingot a tejből és vízből, majd kihűtjük. A margarint és a cukrokat a citrom levével, és héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
A tortalapokat megkenjek a krém 3/4 ével, egymásra helyezzük, majd a maradék krémmel befedjük.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Díszítésnek reszelt csoki, tortadara is megállja a helyét, fantázia kérdése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése