Gyerekeknek és szülőknek mindenféle. Zenék,társasjátékok,mesekönyvek,szakácskönyvek és még sok minden más.
2012. május 3., csütörtök
Diós-vaníliás szelet
forrás http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.nosalty.hu%2Frecept%2Fdios-vanilias-szelet&h=5AQGg8eB9AQEAzDxRcjaJcJuE2gewSO7i2txoxiIvmgPaWw
hozzávalók 6 főre
A tésztához:
3 tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 dl tej
1 dl olaj
1/2 cs sütőpor
kevés fahéj
A krémhez:
2,5 dl tej
1/2 cs vaníliás pudingpor
1 vaníliarúd kikapart magja
25 dkg vaj
3 tojássárgája
10 dkg porcukor
A tojáshabhoz:
3 tojásfehérje
10 dkg cukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
A tetejére:
csokoládéforgács
elkészítés
A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejből és a pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliát és a puha vajat.
Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük.
A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját is hozzákeverjük.
A tojáshabot a vaníliakrém tetejére kenjük, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése