2012. május 3., csütörtök

Diós-vaníliás szelet

forrás http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.nosalty.hu%2Frecept%2Fdios-vanilias-szelet&h=5AQGg8eB9AQEAzDxRcjaJcJuE2gewSO7i2txoxiIvmgPaWw hozzávalók 6 főre A tésztához: 3 tojás 10 dkg liszt 10 dkg cukor 10 dkg darált dió 1 dl tej 1 dl olaj 1/2 cs sütőpor kevés fahéj A krémhez: 2,5 dl tej 1/2 cs vaníliás pudingpor 1 vaníliarúd kikapart magja 25 dkg vaj 3 tojássárgája 10 dkg porcukor A tojáshabhoz: 3 tojásfehérje 10 dkg cukor 1/2 citrom leve és reszelt héja A tetejére: csokoládéforgács elkészítés A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük. A krémhez a tejből és a pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliát és a puha vajat. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük. A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját is hozzákeverjük. A tojáshabot a vaníliakrém tetejére kenjük, és reszelt csokoládéval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése