2012. május 29., kedd

MEGGYES SZELET

Hozzávalók: Tésztához: 3 tojás 10 dkg cukor 10 dkg liszt 1/2 cs sütőpor Meggyes krémhez: 1 cs vaníliás puding 60 dkg kimagozott meggy 5 dkg cukor Pudingos krémhez: 3 dl tej 1 cs vaníliás puding 10 dkg kristálycukor 5 dkg vaj Elkészítése: Válasszuk szét a tojásokat. Fehérjéket verjük fel a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a sárgáját, végül keverjük bele a sütőporos lisztet. Majd kikent tepsibe, tűpróbáig sütjük. Meggyes krémhez a meggyet szűrjük le. A pudingot keverjük ki egy kevés befőttlével. 3 dl meggylevet forraljuk, fel a cukorral majd adjuk hozzá a pudingporos keveréket, és főzzük sűrűre. Ezután a gyümölcsszemeket is forgassuk bele és az egészet kenjük egyenletesen a tésztára. Két órára tegyük a hűtőbe. A pudingos krémhez a tejet, a cukrot, a pudingot állandó kevergetés mellett főzzük és hűtsük ki. A puha vajat adjuk a pudinghoz és kenjük a meggyes réteg tetejére. Ismét tegyük a hűtőbe és dermedés után szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése