2011. március 21., hétfő

Hógömb készítése

Karácsonyi hógömb



1 kisméretű bébiételes/befőttesüveg, amelynek jól záródik a teteje (előtte próbáld ki, nehogy eresszen)
1 dl glicerin (patikában kapható, receptre)
2 dl víz
szilikonos ragasztó (sziloplaszt)
csillámpor/kókuszreszelék
bármilyen figura/dísz
arany festék
hungarocel

1 A mécsestartót és az üvegtetőt befestem arany színűre.
2 Hungarocelből kivágok egy kört, ami pont befér majd az üveg száján, ezt ráragasztom a tető belső felére (olyan ragasztót válassz, ami nem oldódik fel a vízben!).
3 A választott figurát ráragasztom a hungarocell közepére (így magasabbra kerül a figura, és a hatás is havasabb lesz).
4 Ha a ragasztó megszáradt, öntök az üvebe glicerint (a glicerin fogja besűríteni a vizet, így a hópelyhek lassabban érnek földet) és teletöltöm vízzel (1 rész glicerinhez 2 rész víz kell.).
5 Szórok bele csillámport/kókuszreszeléket.
6 Bekenem a tető peremét a csavarmenetnél, színtelen sziloplaszttal, jó szorosan rátekerem az üvegre, és hagyom száradni ½ napig. (hogy ne tudjon a víz kiszivárogni).
7 Megfordítom az üveget, és kész is a saját, egyedi hógömböm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése