2012. február 9., csütörtök

Joghurtos gyümölcssaláta

Hozzávalók:

40 dkg körte, 20 dkg alma, 20 dkg szőlő, 20 dkg szilva, 2 narancs, 1 citrom leve

Az öntethez:

2 dl joghurt, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál citromlé

Elkészítés:
- az egyik narancsot meghámozzuk, gerezdjeire bontjuk;
- a körtét és az almát héjastól nagy cikkekre vágjuk, majd kicsumázzuk;
- citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon;
- a szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk;
- a szőlőt leszemezzük;
- az előkészített gyümölcsöket egy tálba összekeverjük és a másik narancs levét ráfacsarjuk;
- hideg helyen 1-2 óráig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek;
- tálaláskor kis tálkákba merjük és a simára turmixolt joghurtos öntettel (joghurt, méz, citromlé) meglocsolva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése