2012. február 7., kedd

Méhecske és katicabogár



HOZZÁVALÓK

Tapétaragasztó
Ecsetek
Papírcsíkok
Tojás- vagy hengerforma
Festék, alkoholos filc
Fekete karton
Olló, tapétavágó kés
Pálcika vagy drót

ELKÉSZÍTÉSE

Vágjuk fel a papírt kb. 1,5 x 6 cm-es nagyságú csíkokra. Kenjük be vastagon tapétaragasztóval és egyenként simítsuk fel a hengerformára. Először hosszában, keresztben, majd átlósan fektessük a papírcsíkokat a formára. Legalább öt-hat rétegben ragasszuk fel a papírt, hogy elég jó tartása legyen a későbbiekben. Nagyon alaposan egyengessük el a gyűrődéseket és hullámokat. (Minél egyenletesebben dolgozunk, annál szebb lesz a bogárkánk felülete.) Ezután óvatosan fejtsük le a papírburkot a formáról. Igazítsuk meg a gyűrődéseket és tegyük félre száradni.
Száradás után fessük meg a bogár színeit. Az alapszínnel kezdjük a festést, utána következhet a sötét minta, végül az arc. A szemet és a szájat filccel is megrajzolhatjuk. Lassan, nagyon vékony ecsettel több részletben fessünk. Ha elkészült a festés, vágjuk le a kilógó részeket a papírbogár aljáról.
Ezután készülhetnek el a papírrovar lábai. Fektessük egy lapra a bogártestet és rajzoljuk körbe. Rajzoljunk hozzá lábakat, majd vágjuk ki. Nincs más dolgunk, mint ezt az általunk készített sablont használva elkészíteni a bogár hasát és lábait fekete kartonból. Ragasszuk össze a testet és az alsó részt, és már készen is vagyunk.

TIPP!

Ha temperafestékkel dolgoztunk, színtelen lakkal lefújhatjuk a katicát vagy méhecskét, így sokkal tartósabb lesz.
A bogár belsejébe apró meglepetést is rejthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése