Gyerekeknek és szülőknek mindenféle. Zenék,társasjátékok,mesekönyvek,szakácskönyvek és még sok minden más.
2012. február 9., csütörtök
Mákos nudli
Hozzávalók:
1 kg burgonya
35 dkg búzaliszt
2 db tojás
5 dkg vaj
20 dkg darált mák
10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, só
Elkészítés:
A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd héjával együtt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le a főzőlevétől, és még melegen hámozzuk meg. Nyomjuk át burgonyanyomón és tegyük egy nagy tálba. Szórjuk bele a lisztet, majd üssük rá a tojásokat, és kézzel jól dolgozzuk össze. Lisztezett deszkára borítsuk, gyúrjuk át még egyszer, majd sodrófával nyújtsuk egy centi vastagságúra. A kinyújtott burgonyás tésztát vágjuk három centis széles csíkokra, majd metéljük fel ujjnyi csíkokra. Kezünkkel sodorjunk egyet rajta, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.
Ha a nudlik a forrásban lévő víz tetejére jönnek, szedjük ki szűrőkanállal, forgassuk meg olvasztott vajban, majd szórjuk meg alaposan porcukorral és reszelt citromhéjjal összekevert darált mákkal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése