2012. február 24., péntek

Orchidea szelet



Hozzávalók:

Tészta:

5 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált mák, 2 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor.

1. krém:

5 tojássárgája, 10 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 csomag vanília pudingpor, 3 dl tej.

2. krém:

2 dl habtejszín, 5 dkg csokoládé, 2 evőkanál cukor, 1/2 dl langyos víz, 1 csapott evőkanál zselatin.

Máz:

15 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál étolaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál 100%-os narancslé.

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes-sütőporos keveréket. 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Az 1. krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított margarint.
A 2. krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk.

Összeállítás:

A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet.
A mázhoz a tortabevonót 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk vízgőz felett, 3/4 részével bevonjuk. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk. A porcukrot 1 evőkanál narancslével kikeverjük, addig keverjük míg a cukor feloldódik, majd ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk, vagy habzsákba töltve kidíszítjük vele. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.

Mindenki a saját fantáziája szerint díszítheti.
Vass Lászlóné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése